zondag 16 maart 2014

تفاوت ٢ دیدگاه کاملا متفاوت در مورد تاریخچه چهارشنبه سوری!

 
در پیج " تاریخ در تصویر "  ٢ عکس با ٢ مطلب از  آیت الله العظمی مطهری و  دکتر ناصر انقطاع در مورد تاریخچه چهار شنبه سوری مشاهده کردم  که هر کدام توضیحات خود را دادند که بهتر است شما بخوانید و قضاوت کنید!

 دکتر ناصر انقطاع :
"چهارشنبه سوری" از دیربــاز تا کنون و جستاری درباره چگونگی نامگذاری آن
اما چهارشنبه سوری از کی بوده و چرا روز چهارشنبه و چرا سوری ..؟؟!!
چهارشنبه سوری واپسین سه شنبه سال و آغاز گر آیین های نوروزی است و...
صحیح ترین نوع بیان این واژه که معنای دقیق این جشن ایرانی را آشکار میکند
"شبِ چهارشنبه سوری " است، یعنی اگر هر کدام از این واژه ها جابجا و یا کم و زیاد شوند، معنای دقیق آن از بین میرود.

در ایران قدیم، روز که به پَسین (عصر) نزدیک میشد، آنرا به روز بعد منصوب میکردند، برای مثال همه ی ما عصر پنج شنبه را شب آدینه می نامیم که این ریشه در ایران قدیم دارد بدین صورت که در گذشته بجای اینکه بعد ازساعت 12ظهر، ساعت به 1بعدازظهر تغییر کند،
این تغییر ساعت از ساعت 6 عصر اتفاق می افتاد، یعنی بعد از ساعت 6، ساعت به 1 بعد از ظهر تغییر میکرد و نصفه شب میشد ساعت 6، و 6 صبح میشد 12، که تازه روز از آنجا آغاز میشد و به آن "ایرانی کوک" میگفتند، که بعد از رضاشاه بزرگ، فرنگی کوک جایگزین آن شد که ساعت کنونیِ ماست.
تا اینجا فهمیدیم که چرا می گویند "شب چهارشنبه" سوری.
سوری یعنی چه ..؟!
واژه "سوری" نیز به معنای سرخ است.

امــا چهارشنبه سرخ یعنی چه ..؟؟!!
برای ایرانیان باستان، هر روز، نام و رنگ و نماد خاصی داشت،
برای نمونه سه شنبه را بهرام روز، که نماد آن خدای جنگ است و رنگ این روز سرخ است
و روز چهارشنبه را تیرروز که نماد آن پیام آور خدایان است و رنگ زرد دارد.

ناخجستگیِ جنگ نزد ایرانیان، رنگ سرخ، نمادِ روز سه شنبه، نحس بودن روز چهارشنبه نزد تازیان و باورهای یونانی و غیره که همه و همه دست به دست هم داده اند که شامگاه سه شنبه و واپسین چهارشنبه سال را "شب چهارشنبه سوری" بنامند و از آنجایی که آتش نزد بشر و مخصوصن ایرانیان دارای احترام است و در سه جشن مهم خود، جشن سده، شب یلدا، و چهارشنبه سوری، آتش می افروختند و می گفتند:
سرخی تو از من، زردی من از تو

که معنایش اینست که ایرانی، روز جنگ و روز سرخ را پایان یافته می بیند و سرخی و نحسی روز جنگ را با زردیِ روز چهارشنبه که روز پیام آور خدایان است جابجا میکند که همه نشان از هنر ظرافت ایرانی دارد و همینطور ایرانیان باستان بر این باور بودند که ارواح پاک نیاکانشان دراین روز به دیدار نوادگانشان می آیند که از حال و احوال و تندرستی آنها باخبر شوند.

امــــــــــــــــــــــا ..!!

نظر آیت الله العظمی مطهری درباره چهارشنبه سوری ..!!
چهارشنبه آخر سال می شودبسیاری از خانواده ها ،که باید بگویم ، خانواده های
احمق ها، بسیاری از خانواده های احمق ها دِ یا الله آتشی روشن میکنند ، هیزمی روشن میکنند، بعد آدمهای سر و برو گنده ، با آن هیکل های نمی دانم چنین و چنین ، از روی آتش می پرند. ای آتش زردی من از تو سرخی تو از من.آه این چقدر حماقت است .خوب چرا چنین می کنید ؟!
شما می بینید یک کار احمقانه است، دلیل خریت پدران شما است روشونو بپوشید.چرا دو مرتبه این سند حماقت را سال به سال تجدید می کنید.این فقط یک سند حماقت است،که هی کوشش می کنید که این سند حماقت را همیشه زنده اش نگاه دارید.مائیم که چنین پدران احمق داشتیم.


*****
برای دیدن حدود پنج هزار عکس از تاریخ معاصر ایران به پیج فسیبوکی {{ تاریخ در تصویر }} بپیوندید.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten