سالها است که عده ای از دیکتاتور بودن پادشاه ایراد می گیرند ولی اگر کوچکترین شناختی از جامعه آن روزگار می داشتند و میدانستند در برهه ای که تا حدی دموکراسی داده شد و شخص پادشاه اختیار آنچنانی نداشت, مملکت به کدامین سو می رفت... مطمئنا قضاوتی دیگر می داشتند!
فراموش نشود در آن روزگار تمامی پدران و پدر بزرگان مان به حد زیادی دیکتاتور و خود رای بوده و هیچ شناختی از دموکراسی نداشته اند...
{{ اکثر اپوزیسیون بعد از گذشت سالها زندگی در دموکرات ترین کشورها هنوز که هنوزه کوچکترین بویی از دموکرات بودن نبرده اند !!! ( که حال شاهدش هستیم ) }}
سالهاست که از مسلمان بودن و اعتقادات مذهبی, حج رفتن و زیارت رفتن پادشاه به امام رضا ایراد می گیرند ولی غافل از اینکه ٩٩% مردم و حتی گروه های سیاسی به مراتب بیشتر از خود پادشاه مذهبی تر بودند. (( مذهبی که ١٤٠٠ سال در تار و پود ذهنشان رخنه کرده را نمی شد براحتی کنار گذاشت))
در انقلاب سال پنجاه هفت به حدی مردم به مذهب گرایش داشتند که حتی نیروهای چپ کومونیست برای رسیدن به اهداف خود مرید و دستبوس آیت الله خمینی شدند!!
فراموش نشود آن ٩٨% که با جان و دل به حکومت اسلامی رای دادند از کره ماه نیامده بودند...
با این حال آن محمد رضا شاه پهلوی بود که با تمام اعتقادات مذهبی به تمام ادیان دینی تمام و کمال احترام خاصی قائل بود و تمامی افراد با هر گونه تفکر مذهبی از حقوق یکسان برخوردار بودند.
بارها سر کمک دولت به حوزه علمیه ایرادات فراوانی گرفته شده ولی آیا می توان حتی یک کشور مسلمان را نام برد که به مراجع دینی کمکی از سوی دولت صورت نگرفته باشد؟
حتی در اکثر کشور های جهان که مسلمان هم نیستند از سوی دولت به مراجع دینی شان کمک می شود.
با اینکه روشنفکران (!) بارها به پادشاه ایراد گرفتند که به روحانیون بیش از دیگران بها داده شد ولی اکثر روحانیون (حاکم فعلی کشور) در زندان ها بسر می بردند!
در سال ١٣٤٢ شاهد سخنرانی و انتقاد شدید محمد رضا شاه پهلوی از روحانیون در شهر قم بودیم.
سالهاست که به دروغ از فساد دربار شاهنشاهی صحبت می شود ولی غافل از اینکه دومین قدرت اقتصادی آسیا بودیم و در آمد سرانه هر ایرانی پنج برابر کشور های همسایه ما بود. قدرت خرید یک کارگر یا کارمند از آن روزگار کشوری مثل انگلیس یا آلمان هم قوی تر بود!!
آیا این چنین امکاناتی با دزدی و غارت بوجود می آمد ؟
براستی چرا هرگز نخواستیم با دیده باز به گذشته خود بنگریم و اگر ایرادی است آن را صادقانه با وجدانی بیدار مقایسه کنیم ؟ اگر هم ایرادی بوده آن را ربط به مسائلی دیگر ندهیم.
بی شک حکومت مطلق نبود ولی آیا چنین انتظاری از یک کشور جهان سومی با آن سابقه تاریخی امکان پذیر بود ؟ فراموش نشود در مقایسه به کشورهای اطراف به مراتب از هر لحاظ پیشرو تر بودیم.
برای اطلاعات بیشتر و دیدن بیش از پنج هزار عکس از تاریخ معاصر ایران عضو صفحه فیسبوکی { تاریخ در تصویر } شوید!